dolle-top

Caroline Erkelens, zang - Anne Nydam-Koene, harp

Musica Del Cuore

CV - Programma's - Agenda - CD - Pers - Contact - Gastenboek

CV Caroline Erkelens

Caroline Erkelens studeerde zang aan het Utrechts Conservatorium en aan de Universiteit van Bloomington Indiana (V.S.). Momenteel wordt zij gecoached door Margreet Honig en Christian Papis.

Zij was te horen in allerlei muziektheater producties, o.a. Le Nozze di Figaro van Mozart (Contessa); Prima la musica poi le parole van Salieri (Donna Eleonora); Ba-ta-clan van Offenbach (Feanichton) La voix humaine van Poulenc, West Side Story van Bernstein (zowel Maria als Anita). Zij zong alle vrouwenrollen in Guus Jansens bewerking van Drei Dreimäderlhaus; en Mary Crane in Psycho van Teo Joling.

Bij Xynix Opera vertolkte zij 'Zieltje' in het gelijknamige werk. Zij werkte met dirigenten als Jan Willem de Vriend, David Stahl, Julian Reynolds en Daan Admiraal, en regisseurs als Erik Vos, Daniel Donies en Marcel Sijm. Haar concertrepertoire reikt van de Messiah van Haendel langs de 9de symfonie van Beethoven en Petite Messe Solennelle van Rossini naar Miroir de peine van H. Andriessen, Sheherazade van Ravel, Bachianas Brasileiras van Villa Lobos en de 14de symfonie van Shostakovich tot de electro akoestische muziek met het Schreck-ensemble waarmee zij concerten gaf in Granada en Sevilla en het Muziek gebrouw aan het IJ, Amsterdam.

caroline